Domůslunečnicový olejTepelně oxidační stabilita Olejů Ma Earth

dozedorized

Obecně platí že oleje s vysokým obsahem kyseliny olejové – mononenasycené mastné tuky jsou méně náchylné na zrychlenou tepelnou oxidaci neboli na změnu bezpečných sloučenin na nebezpečné sloučeniny pro člověka .

Tepelná oxidace kromě změny sloučenin na škodlivé ovlivňuje také chuť a v některých případyech i vzhled připravovaného pokrmu.
Slunečnicový vysoce olejnatý olej Ma Earth obsahuje až 82% mononenasycených tuků. Olej je tepelně oxidačně stabilní do teplot cca 200 ° C. Co postačuje pro běžné potřeby v kuchyni. (V nabídce jsou také oleje se stabilitou do 210 ° C a 230 ° C)

Oleje Ma Earth jsou otestovány v laboratoři na Fakultě chemické a potravinářské technologie.

term oxidacna vydrz oleja

 

 

Komentáře jsou zakázány.